Hlavní obsah

Na Brněnsku přistiženi další opilí myslivci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TVAROŽNÁ/SOKOLNICE

Policisté z Brna-venkova v sobotu při kontrole myslivců na honech odhalili dva muže s alkoholem v krvi. Oběma byla na místě zabavena zbraň i zbrojní průkaz.

Článek

"Tento rok už je to třetí případ, což je oproti jiným letům vyjímečné. Navíc dnes během jednoho dne nám nadýchali dva myslivci,"sdělil Novinkám nadpraporčík Aleš Margental z policejního oddělení Brno-venkov.

První přestupek zjistili policisté u obce Tvarožná. Devětatřicetiletý muž z Brna nadýchal do přístroje 0,27 promile alkoholu.

"Dostal nejvyšší možnou blokovou pokutu 1000 korun, kterou oproti vydání jeho zbraně a zbrojního průkazu," dodal Margental. Policisté měřili alkohol v krvi myslivců až po první leči a muž v podnapilém stavu tak manipuloval se zbraní.

Ještě více naměřil přístroj u třiačtyřicetiletého muže z Kobylnice, který šel před polednem na hon do polí v okolí obce Sokolnice. Policisté zjistili, že má v dechu 0,37 promile alkoholu.

"Myslivci se někdy vymlouvají, že jde o zbytkový alkohol z předchozího bujarého večera. Naměřená hodnota je ale příliš velká vzhledem k tomu, že bylo kolem jedenácté hodiny a myslivci měli za sebou několikakilometrový pochod," uvedl Margental.

Policie provádí podle Margentala kontroly namátkově vždy u mysliveckých spolků, které nahlásí leč, takže myslivci ví, že by mohli být kontrolováni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám