Hlavní obsah

Policisté prohledávali nevěstince a zatýkali

Plzeňský útvar pro odhalování organizovaného zločinu v pátek pozatýkal v akci proti kuplířům deset podezřelých. Policisté prohledali několik bytů v Praze a na západě Čech. Razie provedli také v nevěstincích.

Článek

Skupina zadržených údajně podnikala tak, že pro noční kluby sháněla prostřednictvím inzerátů v novinách a na internetu prostitutky. Postupně zaměstnala ženy z Čech, Slovenska a Ukrajiny. "Z prostituce získával gang desítky tisíc korun měsíčně. Jen hlavní organizátor dostával zhruba 70 000 až 80 000 korun," uvedla Kosinová. Za hodinovou nabídku sexuálních služeb inkasovaly ženy od svých klientů částky mezi 50 eur (1350 Kč) až 70 eur (1890 Kč).

Mezi zadrženými je osm Čechů a dva cizinci, podle informací ČTK jde o občany bývalé Jugoslávie. O dva noční kluby - Cohiba a Royal - v Rozvadově se útvar zajímal už v březnu 2005 v rámci akce s krycím názvem Ares. I tehdy pozatýkal několikačlenný gang. Mezi obžalovanými byl například i bývalý konkurzní správce Daniel Thonat, který figuruje spolu se soudcem Jiřím Berkou a dalšími lidmi v případu zmanipulovaných konkurzů.

Před soud bylo letos v lednu postaveno 20 lidí obžalovaných z kuplířství a zločinného spolčení, někteří i z vydírání a nedovoleného ozbrojování. Podle policejních údajů skupina přišla od roku 2002 až do zadržení na 2,35 miliónu eur (více než 70 miliónů korun). Údajnou hlavou kuplířského gangu je podle ČTK vojenský prokurátor Igor Brdlík. Brdlík je jedenáctou osobou, ke které se v souvislosti s pátečním zásahem policisté dostali.

Na Rozvadovsku se jedná již o třetí velkou razii od roku 2003. Skupina, postavená před soud v souvislosti s prvním zátahem, už byla pravomocně odsouzena. Soudní jednání v případu dalších obžalovaných, mezi nimiž je Thonat i Brdlík, ještě neskončilo.

Noční kluby v Rozvadově vlastní společnost s ručením omezeným KOPRETINA - zahradnické služby. V obchodním rejstříku je zapsána od roku 2001. Podniká v poskytování služeb pro zemědělství a zahradnictví.

Reklama

Výběr článků

Načítám