Hlavní obsah

Měl podmínku, přesto dál vařil drogy

NÁCHOD

Do policejní sítě se po tříměsíčním policejním sledování a prověřování nechal lapit pětadvacetiletý muž z Náchodska, který podomácku vyráběl z volně dostupných léků omamnou a psychotropní látku metamfetamin (pervitin).

Článek

Muž vyrobil, prodal, daroval nebo směnil nejméně ve 247 případech přes 216 gramů pervitinu za částku přesahující 200 tisíc korun. Protože vyšetřování ještě není u konce, policie předpokládá, že ani tato čísla ještě nejsou konečná.

„Od této činnosti ho neodradil ani fakt, že byl za stejný prohřešek podmíněně odsouzen a podmínka ještě nevypršela. Nyní je v policejní cele a bylo proti němu zahájeno trestní stíhání pro nedovolenou výrobu a držení omamných a psychotropních látek a jejich distribuci,“ uvedla mluvčí policie v Náchodě Eva Prachařová.

Policie už vyslechla víc než desítku svědků z Náchodska, Hradecka, Semilska a Rychnovska a minimálně deset jich ještě vyslechne. Prachařová dále dodala, že určité množství bílého prášku měl muž u sebe i přímo při zatčení.

„Tato látka i další věci a předměty související s výrobou, které muž vydal, byly zaslány na expertizu k odbornému zkoumání. Muži hrozí trest odnětí svobody v délce od dvou do deseti let,“ řekla policistka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám