Hlavní obsah

Řidiče jeřábu zabil proud, zavadil o elektrické vedení

Právo, rap
BRANDÝS NAD LABEM
Aktualizováno

Dvaapadesátiletý jeřábník zemřel ve středu před kolem poledne po zásahu elektrickým proudem při práci na opravách silnice R10 mezi Prahou a Mladou Boleslaví. Stavební firma prováděla práce na 12.kilometru ve směru na Prahu. Tam pracoval i jeřáb, jehož ramenem zavadil pracovník o dráty vysokého napětí.

Článek

„Muž byl po zásahu elektrickým proudem v bezvědomí a měl srdeční zástavu. Na místo přijela posádka z Brandýsa nad Labem, lékař se pokoušel o resuscitaci, ale ta se už nezdařila, pacient zemřel,“ uvedla mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková. Případ vyšetřuje i policie.

„Jeřábník pracoval na úpravách vozovky na uzavřené části rychlostní silnice. Doprava nebyla kvůli tomuto pracovnímu úrazu nijak omezena,“ řekla Právu mluvčí policie pro Prahu-venkov Petra Potočná. Kvůli opravám vozovky je na silnici R10 už několik týdnů svedena doprava ze čtyř do dvou pruhů a před zúžením se v obou směrech tvoří kolony.

„Projížděl jsem kolem policajtů a záchranky, myslel jsem, že je tam nějaká havárka, ale do jízdy to nezasahovalo. I tak byla od Prahy fronta aut,“ řekl Právu jeden z řidičů Marek Máj.

Reklama

Výběr článků

Načítám