Hlavní obsah

Soud vydal mezinárodní zatykač na zloděje století

PRAHA

František Procházka už je v hledáčku bezpečnostních složek na celém světě. Obvodní soud pro Prahu 3 na něj už v pondělí vydal evropský i mezinárodní zatykač. Procházka je podezřelý z „krádeže století“ při níž minulou sobotu ukradl více jak půl miliardy korun z areálu bezpečnostní agentury v Praze.

Článek

"Zatykače byly vydány v den podání návrhu státní zástupkyně," řekla místopředsedkyně soudu Dana Šindelářová. Návrh podalo městské státní zastupitelství v pondělí. Zatykače jsou celkem tři, jeden pro území České republiky, další platný v Evropské unii a třetí na mezinárodní úrovni.

Do pondělí byl vydán jen takzvaný předběžný souhlas se zadržením. Když policie ve čtvrtek muže oficiálně obvinila, mohla žalobkyně navrhnout zatykače vydat. Procházka byl obviněn z krádeže, pokud bude usvědčen a dopaden, může za mřížemi strávit až dvanáct let.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Procházkovi se husarský kousek podařil v sobotu prvního prosince, když byl ve službě. Jeho komplic přijel do areálu bezpečnostní agentury, spolu naložili peníze a dodávka odjela. Procházka zůstal ve službě do konci směny, pak zmizel. Policisté po něm zatím bezúspěšně pátrají.

Reklama

Související témata:

Související články

Přítelkyně půlmiliardového zloděje zmizela

Procházkova přítelkyně Martina Matušková pracovala ještě v úterý večer jako barmanka v nonstop baru Tequila na českolipském náměstí. Hned potom dala výpověď...

Výběr článků

Načítám