Hlavní obsah

Za vraždu manželky potvrdil vrchní soud deset let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Třiatřicetiletý Radek Chaloupka z Broumova na Náchodsku stráví za vraždu své manželky ve vězení deset let. V úterý o tom rozhodl v odvolacím řízení pražský vrchní soud, který svým verdiktem potvrdil dřívější nepravomocný rozsudek královehradeckého krajského soudu.

Článek

Chaloupka přitom vraždil v době, kdy se nesměl do blízkosti manželky přibližovat. Náchodský okresní soud před tím totiž muže vykázal kvůli domácímu násilí z domácnosti.

Podle soudního spisu Chaloupka letos v červnu svou ženu několikrát bodl nožem a prořízl jí krk. Po v vraždě z místa utekl a skrýval se několik dnů v seníku nedaleko místa činu. Tam ho také policisté našli. Pře soudem se k činu přiznal, samotný útok ale popsat nedokázal. Podle svých slov si chtěl s manželkou jen promluvit.

Chaloupka byl před vraždou kvůli psychickému týrání své ženy, se kterou má dvě děti, potrestán náchodským soudem podmíněně na osmi měsíců odnětí svobody. Již dříve byl ze stejného důvodu vykázán z bytu na deset dní.

Proti úternímu rozsudku se nelze odvolat, je možné podat pouze dovolání k nejvyššímu soudu.

Reklama

Výběr článků

Načítám