Hlavní obsah

Lékaři zachránili muže zkrouceného pod tramvají

Novinky, pno
OSTRAVA
Aktualizováno

Mezi hrablo a přední kola tramvajového vozu se v pondělí před polednem dostal starší muž v Ostravě na frekventované ulici 28. října nedaleko Hulváckého kopce. Zkrouceného muže se zpod tramvaje podařilo vyprostit a předat záchranářům.

Článek

Hasiče o nehodě informovali záchranáři po jedenácté hodině. Na místě záchranáři zjistili, že muž leží pod přední částí tramvaje směřující z centra města.

„Muži nasadili krční límec. Byl sice pod tramvají zkroucený, ale žádná část tramvaje jej nedržela. Proto se jej hasiči rozhodli pod dohledem zdravotníků opatrně vytáhnout,“ řekl mluvčí ostravských hasičů Petr Kůdela.

Starší muž byl po vytažení při vědomí, ale v silném šoku a nekomunikoval. „Hasiči jej předali týmu zdravotníků, kteří jej odvezli do nemocnice. Zásah hasičů netrval ani deset minut,“ doplnil Kůdela.

Starší muž, jehož identitu ještě záchranáři neznají, utrpěl vážná poranění hrudníku, předpokládat lze i další vnitřní zranění v oblasti břicha a hlavy.

„Záchranáři museli muži zabezpečit průchodnost dýchacích cest a postižený byl následně napojen na ventilátor. Po nezbytném ošetření na místě události byl transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě Porubě. Jeho stav byl v době předání velmi vážný,“ řekl mluvčí severomoravských záchranářů Lukáš Humpl.

Po dobu zásahu hasičů byla uzavřena silniční a tramvajová doprava na hlavní spojnici mezi centrem Ostravy a čtvrtí Poruba.

Reklama

Výběr článků

Načítám