Hlavní obsah

Myslivec při honu postřelil svého kolegu a vážně ho zranil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHRUDIM

Při honu v obci Kočí na Chrudimsku v sobotu sedmašedesátiletý myslivec postřelil svého o devět let mladšího kolegu a způsobil mu těžká zranění. Dávka broků zasáhla nimroda zblízka do prsou. Záchranáři zraněného převezli vrtulníkem do pardubické nemocnice. Myslivec by již měl být mimo nebezpečí, řekl operační důstojník chrudimské policie.

Článek

K události došlo po skončení leče, když střelec vybíjel svou brokovnici. Případ policie vyšetřuje jako ublížení na zdraví z nedbalosti. Střelci, který se po události zhroutil a skončil v chrudimské nemocnici, hrozí v případě prokázání viny půl roku až pět let vězení.

Neštěstí při honech nebo mezi myslivci nejsou ojedinělá. Před dvěma roky zastřelil u Dobřánek na Plzeňsku třiašedesátiletý myslivec omylem svého kolegu v domnění, že střílí na divoké prase.

Před několika dny trefil odražený brok do oka myslivce při honu v Dolní Lhotě na Zlínsku. V říjnu myslivci při honu na prasata v Maškrově na Plzeňsku postřelili šestnáctiletého hocha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám