Hlavní obsah

Dálnice D1 a D5 zastavily dopravní nehody

Právo, Novinky, Petr Nový, Ivan Blažek, Patrik Biskup
Aktualizováno

Hromadná nehoda dvou nákladních automobilů a osobního vozu se stala v sobotu dopoledne na 47. kilometru dálnice D5 směrem na Rozvadov. Na místě byli zranění, provoz byl obnoven až po třinácté hodině. Problémy byly také na D1, kde v hořícím voze zemřel člověk. Dálnice byla směrem na Prahu uzavřena do dvanácti hodin.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Řidiče kamiónu, který havaroval na dálnici D5, musela odvézt letecká záchranka.

Článek

Nehoda na dálnici D5 se stala po desáté hodině dopoledne v úseku mezi Cerhovicemi a Mýtem. Policisté dopravu odklání na 40,5 km na sjezd Cerhovice a zpět na dálnici je možné se vrátit na 50. kilometru u Mýta.

Při nehodě došlo ke zranění, na dálnici přistával vrtulník záchranářů. Řetězovou srážku odstartoval řidič kamiónu, který před sebou údajně uviděl překážku a prudce přibrzdil.

„Zezadu do něj narazil další kamión. Náraz byl tak silný, že zdemoloval kabinu a těžce zraněného řidiče musel do nemocnice dopravit vrtulník,“ sdělil mluvčí hasičů Plzeňského kraje František Vaško. Do druhého kamiónu pak ještě narazil vůz Škoda Forman.

Provoz na dálnici D5 se podařilo obnovit po třinácté hodině odpoledne.

Zcela zničená škodovka, která na dálnici D5 narazila zezadu do kamiónu. Řidič vyvázl bez větších zranění.foto: Právo/Ivan Blažek

Na D1 hořelo auto

Na 166.kilometru dálnice D1 směrem na Prahu začal po dopravní nehodě hořet automobil. Dálnice proto byla uzavřena. Řidiči museli sjet na 175. kilometru u Ostrovačic nebo na 169. kilometru u Devíti Křížů.

V hořícím vozu zemřel třiadvacetiletý řidič. Řidič Peugeotu 406 na 166. kilometru dálnice ve směru z Brna na Prahu autem na krajnici zavadil o svodidla.

"Po ujetí několika desítek metrů se vozidlo v rychlém jízdním pruhu vzňalo. Požár vypukl v kabině auta a rozšířil se velmi rychle na celou kabinu. Přestože u hořícího auta krátce po jeho vznícení zastavil další motorista, mladému řidič kvůli sálajícím plamenům už nemohl pomoci," řekl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Reklama

Výběr článků

Načítám