Hlavní obsah

Policie obvinila muže z vraždy ruského choreografa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Jednatřicetiletého Rusa obvinili v pátek policisté ve východních Čechách z vraždy ruského baletního choreografa Dmitrije Brjanceva. Ta měla být spáchána před třemi lety. Letos v červnu našel ostatky zavražděného muže hledač pokladů u Budčevsi na Jičínsku. V případě prokázání viny hrozí obviněnému 12 až 15 let vězení.

Článek

Brjancev v roce 2004 zmizel v Praze s doklady a větším množstvím peněz. „Totožnost mrtvého následně potvrdila zkouška DNA,“ řekl František Dlouhý, styčný důstojník české policie v Moskvě. Východočeská policejní mluvčí odmítla informaci potvrdit. "Zda se jedná o tohoto muže nemohu potvrdit ani vyloučit. Totožnost obětí nesdělujeme," řekla v pátek mluvčí východočeské policejní správy.

Mužem obviněným z vraždy je občan Ruské federace, který dlouhodobě žil v České republice. Ve čtvrtek byl zatčen, obviněn z vraždy a nyní je ve vazbě. Podle mluvčí Ivy Markové vyšetřování ukázalo, že oba cizinci koncem června 2004 cestovali automobilem, ve kterém se pohádali o své obchodní aktivity a obviněný muž prý na svého známého několikrát vystřelil. Poté tělo zavražděného muže odvezl do lesa na Jičínsku, kde je zakopal.

Někdejší umělecký vedoucí moskevského Hudebního divadla K. S. Stanislavského a V. I. Němiroviče - Dančenka Dmitrij Brjancev, který se narodil 17. února 1947, do Prahy přiletěl 25. června 2004.

Reklama

Výběr článků

Načítám