Hlavní obsah

Muž jezdil 12 let na řidičák svého zesnulého otce

– PRAHA

Osmatřicetiletý muž z Rosicka na Brněnsku používal 12 let padělaný řidičský průkaz svého zesnulého otce. Na podvod se přišlo až nyní, když stejně jako stovky jiných motoristů požádal o výměnu dokladů. Podle policie hrozí muži za padělání veřejné listiny až dva roky vězení.

Článek

Před lety přišel pachatel jako mladý muž přišel o řidičský průkaz. Získat nový se nesnažil. Když mu počátkem devadesátých let zemřel otec, rozhodl se, že si poradí jinak.

Řidičský průkaz otce pozměnil tak, aby odpovídal jeho totožnosti. Vyměnil na něm fotografie a přepsal základní údaje. Od roku 1995 pak s těmito doklady jezdil a nikdy nenarazil na problém.

Před pár dny ale zašel na radnici v Rosicích, aby požádal o výměnu dokladů. Pozornému oku úředníka neuniklo, že doklady jsou patrně padělané, navíc informace v nich neodpovídaly datům v evidenci. Přivolaná policie pak jeho podezření potvrdila.

"Nebyl to žádný problém, protože doklady byly padělány velmi neodborně," uvedl mluvčí policie Brno-venkov. Místo nového průkazu si muž převzal obvinění z neoprávněného padělání cizí věci.

Reklama

Výběr článků

Načítám