Hlavní obsah

Osmnáctiletý řidič srazil v Plzni na přechodu Polku

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Na frekventované Skvrňanské třídě v Plzni v pátek ráno srazil na přechodu pro chodce osmnáctiletý řidič třiapadesátiletou ženu z Polska. Nehoda se stala naproti autobusovému nádraží, kde má zastávku tramvaj.

Článek

Zraněnou cizinku převezla záchranka do nemocnice. Po nárazu zůstal řidič stát asi dva metry za přechodem. Podle poškození vozidla chodkyni srazil přímo. Ta přes kapotu vletěla do čelního skla a pak se skutálela na zem.

„Vypadalo to hrůzostrašně. Slyšela jsem jen výkřik a paní letěla vzduchem,“ uvedla jedna ze svědkyň. „Řidič Škody Forman jel ve směru do centra města. Ke střetu s chodkyní došlo na přechodu pro chodce, kde funguje světelná signalizace. Zatím není jasné, zda žena přecházela vozovku na zelenou a řidič projel červenou nebo to bylo naopak. To je zatím v šetření,“ uvedla Martina Hábrová z plzeňského policejního ředitelství.

Podle ní policisté vyloučili u řidiče alkohol. Mluvčí plzeňské záchranky Lenka Ptáčková upřesnila, že zranění nebylo naštěstí tak vážné, jak to v první chvíli na místě vypadalo. „Odvezli jsme ji k ošetření na úrazovou ambulanci s poraněným kolenem,“ dodala Ptáčková.

Reklama

Výběr článků

Načítám