Hlavní obsah

V čele protikorupční policie bude možná Jiří Novák

Právo, Patrik Biskup
PRAHA

Elitní detektiv Jiří Novák, kterého letos v létě vyslalo policejní prezidium do jihoafrického Johannesburgu, aby na základě důkazů z trestního spisu přesvědčil tamní justici o vydání uprchlého zločince Radovana Krejčíře zpět do ČR, míří do čela protikorupční policie.

Článek

Funkce je volná od listopadu, kdy oznámila dosavadní šéfka Útvaru odhalovaní korupce a finanční kriminality Renata Strnadová, že koncem roku odchází do civilu.

„Je jedním z kandidátů“ potvrdil Právu náměstek policejního prezidenta Jiří Houba. Na místo po Strnadové bylo vyhlášeno výběrové řízení. Podle informací Práva jsou do něho přihlášeni tři uchazeči včetně Nováka.

Nový ředitel útvaru bude znám do 20. prosince,“ upřesnil Houba. Podle oslovených detektivů je právě Novák nejžhavějším adeptem na funkci. „Má podporu šéfů a pro podřízené je autoritou jak po odborné tak i po morální stránce,“ shodují se.

Náměstkem nového ředitele by měl zůstat Tomáš Martinec, který je zatím pověřený řízením útvaru a nově také dosavadní vedoucí odboru daní stejného útvaru Milan Cícer, který by měl nahradit Bohumila Šebka. Ten přechází podle zatím neoficiálních informací na místo ředitele policejní školy v Ruzyni.

Reklama

Výběr článků

Načítám