Hlavní obsah

Zničený kamión zatarasil provoz na dálnici D2

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BŘECLAV

Na dvě hodiny zastavila ve středu kolem poledne provoz na devětatřicátém kilometru dálnice D2 poblíž Podivína na Břeclavsku nehoda tří nákladních aut. Tahač Renault s naloženým návěsem při předjíždění nejprve narazil do před ním jedoucího návěsu s nákladem automatických praček.

Článek

Již v tomto okamžiku zřejmě Renault přišel o pravé přední kolo a těžká souprava se ve smyku postavila napříč dálnicí. Přitom ještě neovladatelný kolos narazil do dalšího nákladního auta a skončil zcela zdemolovaný ve svodidlech na kraji dálnice.

Z utržené a zničené kabiny Renaultu, ležící na dálnici, vylezl řidič pouze s oděrkami a krvavými šrámy. Hasiči ale museli z jeho vozu vyčerpat unikající naftu.

Na silnici se vysypaly převážené automatické pračky. Foto: Právo/Milan Vojtek

Podle zasahujících policistů míru zavinění určí až následné šetření, řidiči aut, do nichž Renault postupně narazil, však hovořili o rychlé jízdě jeho řidiče. Přestože viděli jeho odhodlání pustit se do předjíždějícího manévru a snažili se uhnout až do odstavného pruhu dálnice, střetu stejně nezabránili a dálnici kromě vraků pokryly i rozházené pračky.

Podle prvotního odhadu vzniklá škoda na vozidlech a nákladu zřejmě překročí hranici jednoho milionu korun.

Hasiči při odstraňování nehody. Foto: Právo/Milan Vojtek

Reklama

Výběr článků

Načítám