Hlavní obsah

Policie v obklíčeném domě zloděje půlmiliardy nenašla

PRAHA
Aktualizováno

Policie v úterý odpoledne obklíčila dům ve Slévačské ulici v Praze - Hloubětíně, protože měla podezření, že se v něm během dne pohyboval František Procházka, který je podezřelý, že v sobotu uloupil ze sídla agentury G4S Cash Services 560 miliónů korun. Obléhání domu však skončilo neúspěšně. Akci Novinkám potvrdila pražská policejní mluvčí Iva Knolová.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Ubytonu obklíčilo několik policistů.

Článek

Policie obdržela oznámení, že  třiatřicetiletý František Procházka, který je ze sobotní loupeže podezřelý, se v domě v úterý dopoledne pohyboval. Podle Knolové se volající představil jako známý Procházky.

Policie dům obklíčila a rozsáhlý objekt, v němž sídlí několik firem, za plného provozu prohledávala. Podle zjištění Práva objekt slouží z části také jako ubytovna. Celé jedno patro si pronajímá agentura, ve které Procházka pracoval. Policie potvrdila, že Procházka dříve v ubytovně jistou dobu bydlel. Budova slouží také k ubytování strážníků pražské městské policie.

Před půl třetí se na místo dostavila také středočeská zásahová jednotka. Tu si pražští policisté přivolali jako posilu, aby byla prohlídka rozsáhlého objektu rychlejší.

:. Slévačská ulice v Praze Hloubětíněfoto: Mapy.cz/Ondřej Lazar Krynek

Procházka podle podezření peníze odnesl v sobotu odpoledne z trezorové místnosti v několika taškách. Předal je komplici, který je v dodávce odvezl. Procházka se poté vrátil do práce. Pokud bude dopaden a usvědčen, hrozí mu až 12 let vězení.

G4C Cash Services vypsala na dopadení pachatele a nalezení peněz odměnu dva milióny eur. To je asi 52 miliónů korun.

:. František Procházka Foto: Policie ČR

Pokud se policii nepodaří získat ukradenou půlmiliardu korun zpátky, může se bezpečnostní agentura G4S Cash Services, z jejíž sídla se peníze v sobotu ztratily, dostat do velkých problémů. Podle odborníků je totiž poměrně nepravděpodobné, že by tak velkou částku kterákoliv pojišťovna společnosti proplatila.

Procházka může být i za hranicemi

Podle šéfa pražských policistů Petra Želáska se na místě akce nenašly vůbec žádné stopy k dopadení Procházky. "P očítáme i s verzí, že by mohl být za hranicemi České republiky," řekl v pořadu Impulsy Václava Moravce Želásko.

Podle něj bude na pachatele v následujících několika hodinách vydán mezinárodní zatykač.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám