Hlavní obsah

Pošťačky vykrádaly zásilky, hrozí jim tři roky vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OTROKOVICE

Za krádeže a porušování listovního tajemství hrozí dvěma pracovnicím otrokovické pošty hrozí až tříleté vězení. Osmatřicetiletá žena a její jednapadesátiletá kolegyně podle policie od března do prosince letošního roku totiž otevíraly a ponechávaly si obsah zásilek z ČR a zahraničí.

Článek

Ze zásilek braly převážně dětské oblečení a další druhy textilu, drogerii a hračky. "Celkem tak měly způsobit škodu za 25 000 korun," informovala Lucie Javoříková ze zlínské policie.

Podle mluvčí České pošty Dity Václavíkové byly obě doručovatelky přistiženy při činu. "Ve spolupráci s policií jsme nachystali nástrahu a povedlo se to. Odhalení bylo poměrně rychlé," uvedla Václavíková s tím, že pošta prověřuje místa, kde se množí reklamace či tam lidé častěji upozorňují na potíže.

Ženy na poště pracovaly deset let

Podle mluvčí obě obviněné ženy pracovaly na poště déle než deset let a nebyly s nimi žádné problémy. "Netuším, co je k tomu vedlo. Věc nyní řeší personalisté. Předpokládám ale, že pro hrubé porušení pracovní kázně s nimi byl okamžitě rozvázán pracovní poměr," dodala Václavíková.

Vykrádání listovních zásilek řešili v lednu například i kriminalisté z Olomouce. Čtyřiačtyřicetiletá zaměstnankyně jedné z tamních pošt podle policie brala z listovních zásilek peníze nebo stravenky, čímž způsobila nejméně desetitisícovou škodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám