Hlavní obsah

Myslivce trefil odražený brok do oka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍNSKO

Padesátiletý muž byl v sobotu zraněn při honu v Dolní Lhotě na Zlínsku. Odražený brok ho trefil do oka, muž se musel podrobit operaci ve zlínské nemocnici.

Článek

Honu se účastnilo asi 40 lidí. Policisté zatím nevědí, kdo je za zranění odpovědný.

Všichni nimrodi se již podrobili dechovým zkouškám. Byly negativní. Všichni měli také v pořádku zbraně a doklady. "Pátráme po neznámém pachateli, který je podezřelý z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Hrozí mu až dvouleté vězení," uvedla policejní mluvčí Jana Bartíková.

Zranění při myslivosti nejsou ve Zlínském kraji výjimečná. Například v říjnu 2005 u obce Strání na Uherskohradišťsku postřelil tehdy čtyřiadvacetiletého myslivce jeho kolega ze Slovenska. Muž utrpěl vážná poranění v oblasti hrudníku, do nemocnice ho musel transportovat vrtulník.

Tragická nehoda se pak stala v červenci 2004 poblíž obce Lípa na Zlínsku. Při návratu z čekané tam jeden myslivec uklouzl a zavadil o spoušť nabité a nezajištěné zbraně. Střela zasáhla jeho kolegu do břišní dutiny. Muž, hospodář tamních myslivců, svým zraněním později podlehl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám