Hlavní obsah

Rodiče odložili dítě v pražském obchodním domě

PRAHA

Zhruba desetiměsíčního chlapce odložili zatím neznámí lidé ve středu v podvečer v obchodním domě v Budějovické ulici v Praze 4. Dítě bylo v kočárku u vchodu do obchodního centra, po jeho rodičích teď pátrá policie.

Článek

"Chlapeček se nacházel v kočárku u vchodu do obchodního centra. Nikdo se k dítěti nehlásil, proto bylo rozhlasem nákupního centra opakovaně vyhlášeno, aby se ke kočárku dostavili rodiče," uvedla pražská policejní mluvčí Eva Miklíková.

Policisté chlapečka, jemuž dali jméno Kim, převezli na policejní služebnu a poté do zařízení pro děti.

Chlapci je zhruba devět až deset měsíců, je vysoký 70 až 75 centimetrů, má černé oči, krátké černé vlasy, přední zuby a kulatý obličej. Na sobě měl bílou ušanku s medvídkem a červeným nápisem, světlé béžové dupačky, modré bačkůrko-ponožky, světlou mikinu a zelenou bundu.

Dítě bylo ve starším, čistém, šedém kočárku s motivem medvídka se skládací střechou s úložným prostorem. V kočárku byla mimo jiné modrá deka s medvídkem na měsíci a světle fialový povlak na polštář.

Policisté žádají svědky, aby jim při pátrání po rodičích dítěte pomohli. Lidé mohou své informace policii poskytovat 24 hodin denně na lince tísňového volání 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám