Hlavní obsah

Pražští policisté zasáhli proti ruským fanouškům

PRAHA
Aktualizováno

Policisté museli ve čtvrtek večer zasáhnout na stadiónu pražské Sparty proti ruským fanouškům. Vytlačili je z jejich míst poté, co vybuchlo několik petard a světlic. Podle mluvčího pražského klubu Jakuba Otavy bylo šest fanoušků Spartaku zraněno a sedm zatčeno.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Pořadatelé zasahují proti fanouškům Spartaku Moskva.

Článek

V závěru prvního poločasu se podařilo jednomu z ruských fanoušků přelézt plot a vběhnout i se světlicí na hřiště. Pořadatelům se ho podařilo po chvíli chytit a odvézt.

Jeho krajané pak už o přestávce začali na plochu házet dělobuchy a světlice. Na tribunu proto vběhli těžkooděnci a začali fanoušky Spartaku vytlačovat do horních řad. Ty nejagresivnější se snažili dostat až na ochoz.

„V přestávce mezi poločasy fotbalového zápasu Sparta Praha - Spartak Moskva došlo k incidentům ze strany ruských fanoušků, kteří na stadiónu použili nedovolenou pyrotechniku a dopouštěli se výtržností. Došlo i k fyzickému napadání pořadatelské služby, proto zakročili přiměřeným způsobem policisté a vyprovodili několik desítek fanoušků z jejich sektoru,“ řekl pro Sport.cz mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Zatím neví o tom, že by byl někdo zatčen.

Po skončení zápasu se fanoušci pod dohledem policistů začali rozcházet. K žádnému incidentu v ulicích Prahy nedošlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám