Hlavní obsah

Policie se chystá na rizikový zápas Spartaku Moskva se Spartou

Právo, Novinky, pno, pra
PRAHA

Rozsáhlá bezpečnostní opatření přijala česká policie v souvislosti se čtvrtečním večerním fotbalovým utkáním poháru UEFA mezi ruským týmem Spartak Moskva a pražskou Spartou. Policie se obává zejména chování fanoušků týmu z východu a vyhodnotila zápas jako vysoce rizikový.

Článek

Fanoušky Spartaku Moskva jedoucí po vlastní ose očekávají policisté již na hraničním přechodu mezi Českem a Polskem, v Náchodě-Běloves. Policisté posílili hlídky a učinili všechna opatření nutná k postupnému odbavení rizikové skupiny.  

Policie připravena na hranicích 

„Jsme po všech stránkách připraveni. Půjde o občany třetího státu, kteří ze zákona beztak podléhají důkladnější kontrole. V případě nesrovnalostí lze použít i odepření vstupu,“ řekl šéf cizinecké a pohraniční policie běloveského přechodu Josef Klimeš. Čas, kdy lze očekávat invazi ruských fanoušků Klimeš neupřesnil. „Informováni jsme,“ dodal.  

Utkání se odehraje na stadiónu domácích na Letné, v pohotovosti je proto zejména pražská policie. Největší problémy lze večer očekávat na Praze 7. Problémy mohou Pražané očekávat zejména v dopravě.   

„Není vyloučeno, že vzhledem ke konkrétní situaci budou dopravní policisté nuceni přistoupit k odklonu dopravy v okolí stadiónu. V tu chvíli budou samozřejmě policisté zajišťovat potřebné objízdné trasy,“ řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.  

Více policistů než je běžné 

Specialisté vyhodnotili toto utkání jako vysoce rizikové. „V okolí stadiónu bude přítomno větší množství policistů připravených zakročit proti narušitelům veřejného pořádku, než je při podobných akcích obvyklé,“ doplnil Hulan.

Na zápase samotném je podle policie vysoce pravděpodobná účast i radikálních moskevských fanoušků. Na bezpečnostní opatření tak bude dohlížet více jak 400 policistů,“ uzavřel Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám