Hlavní obsah

Při svařování se na muži vzňaly montérky

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Vážné popáleniny na velké části těla utrpěl ve středu odpoledne 44letý muž, na kterém se při svařování vzňaly montérky. Neštěstí se stalo ve firmě ve Sviadnově na severu Moravy. Muž skončil na popáleninovém centru.

Článek

Pracovní úraz se stal před šestnáctou hodinou ve firmě Huisman. Popálen byl muž slovenské národnosti. Na místě zasahovali záchranáři z Frýdku-Místku a vrtulník z Ostravy.

„Zraněný utrpěl popáleniny druhého až třetího stupně v oblasti obou dolních končetin, části trupu a na ruce. Při příjezdu záchranářů byl při vědomí a se záchranáři komunikoval,“ řekl mluvčí severomoravských záchranářů Lukáš Humpl.  

Zdravotníci podali muži léky proti bolesti a byl letecky transportován na popáleninové centrum do nemocnice v Ostravě - Porubě.

Jedná se již o třetí vážný pracovní úraz v Moravskoslezském kraji v průběhu posledních dvou dnů. V úterý byl zraněn lesní dělník u obce Vidly, ve středu pak dělník, kterého v bruntálské firmě přejel vysokozdvižný vozík.

Reklama

Výběr článků

Načítám