Hlavní obsah

Postrach žen z Ostravy byl zatčen

Právo, Aleš Honus
OSTRAVA

Sexuálního násilníka, který v minulých týdnech přepadl celkem sedm žen v Ostravě-Zábřehu, se podařilo zatknout ostravským policistům přímo pří dalším pokusu o znásilnění. Stalo se tak v neděli díky hlídkové službě, kterou policie kvůli množícím se útokům na jednom z ostravských sídlišť zavedla.

Článek

Prvního přepadení se mladík dopustil už v červnu, od září se ale jeho útoky opakovaly na sídlišti v Ostravě-Zábřehu.

"Vybíral si ženy a dívky, které se v pozdních nočních hodinách vracely samy domů z diskotéky. Vyčkal, až vejdou do domu, a pak je zatlačil na chodbu nebo do výtahu, kde požadoval uspokojení. Ve dvou případech přitom k požadovaným sexuálním praktikám opravdu došlo," uvedl šéf ostravské kriminálky Radovan Vojta s tím, že žádný z útoků neskončil souloží.

I tak ale všechny přepadené dívky utrpěly pořádný šok. Násilník byl zatčen tuto neděli přímo ve chvíli, kdy svoji poslední oběť zatlačil do výtahu. V té chvíli zakročili policisté, kteří podezřelého od jedné z diskoték sledovali. Obvinili ho z pokusu o znásilnění, některé skutky jsou ale kvalifikovány pouze jako omezování osobní svobody a vydírání.

Dvacetiletý sexuálně frustrovaný muž sérii přepadení mladých žen a dívek řešil nedostatek pohlavního uspokojení.

"Svěřil se nám, že nemá žádnou partnerku, a tak to řešil tímto způsobem. Prý si nemohl pomoci," dodal Vojta s tím, že obviněného muže nyní čeká sexuologické vyšetření, aby se zjistilo, zda netrpí nějakou deviací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám