Hlavní obsah

Uvolněná kláda srazila muže hlavou na radlici

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁL

Těžké zranění utrpěl v úterý dopoledne lesní dělník při práci v lesích na Bruntálsku. Uvolněná kláda jej srazila hlavou na radlici traktoru. Vrtulník letecké záchranné služby ho podchlazeného transportoval do nemocnice v Ostravě.

Článek

Záchranáři se o neštěstí dozvěděli po půl desáté. Kolegové zdravotníkům nahlásili, že muž zavalila během těžebních prací v lese kláda. Na místo ihned vyrazila posádka z Bruntálu a současně vzlétl z Ostravy vrtulník.

Lesníci naskládali po vytěžení dřevo na hromadu. Klády se však uvolnily a jedna z nich se sesula zezadu na osmatřicetiletého muže. Po prudkém nárazu upadl muž hlavou na radlici před ním stojícího traktoru. Kláda ho navíc ještě přitlačila. Podle kolegů byl po události v bezvědomí a nereagoval.

Záchranáři se a k místu neštěstí sanitkou nedostali. Posledních dvě stě metrů museli s veškerým vybavením urazit pěšky v lesnatém terénu. "V době našeho příjezdu byl již pacient při vědomí a komunikoval. Při úrazu utrpěl devastující poranění obličeje a také poranění páteře. Byl rovněž podchlazený," řekl mluvčí severomoravských záchranářů Lukáš Humpl.

Po transportu k sanitce záchranáři muže převezli sanitkou do nejbližší obce Vidly, kde mezitím přistál na místním parkovišti vrtulník. Ten zraněného pacienta transportoval do nemocnice v Ostravě Porubě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám