Hlavní obsah

Za útok noži na policisty dostala žena dva roky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KROMĚŘÍŽ

V úterý vynesl Okresní soud v Kroměříži verdikt nad šestadvacetiletou Alenou Kolaříkovou z Bystřice pod Hostýnem. Letos v létě žena hodila tři kuchyňské nože s asi dvacetimetrovou čepelí na městské i státní policisty. Za to jí soudci vyměřili dvouletý trest.

Článek

Soudce Karel Rašín ženu uznal vinným z celkem čtyř trestných činů včetně útoku na veřejného činitele. Žena na policisty házela nože ze svého bytu v Palackého ulici. Matka tří dětí se dopustila i ublížení na zdraví a další činy. Podmíněným dvouletým trestem byl potrestán také její o sedm let starší přítel.

V minulosti již několikrát trestaná Kolaříková ale skončila ve vězení. "Dostala šanci v podobě několika podmínek. Přestože se dušovala, že se uklidnila, skončila nedávno pro další napadení ve vazbě. Problémy se kulminují, jiný trest by již účel nesplnil," odůvodnil Rašín.

Podle obžaloby Kolaříková 16. července kradla v bystřickém supermarketu. Když ji pracovnice prodejny vyzvala k předložení batohu, začala utíkat. Přitom ve dveřích srazila osmasedmdesátiletou ženu, která se při pádu na zem zranila.

Přivolaní policisté se spolu se strážníky vydali do bytu Kolaříkové. Po incidentu s noži hlídky odešly. Žena však spolu se svým přítelem po chvíli vyrazila do baru. U Kolaříkové dechovou zkouškou zjistili policisté 2,7 promile alkoholu. Dvojice se podle policie při převozu bránila, Kolaříková navíc jednoho strážníka kousla do zad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám