Hlavní obsah

Zfetovaného šoféra nezastavila ani policejní střelba

Novinky, pno
BRNO

Noční Brno zažilo v noci na úterý téměř filmovou automobilovou honičku. Za volantem ujíždějícího vozu seděla známá firma brněnského kriminálního podsvětí. Muž, kterého už policisté dobře znají byl nakonec zastaven až za Brnem. Řidič nezvládl řízení a skončil po zběsilém úprku v poli.

Článek

"Ujížděl kradeným vozem se značkami jiného auta, nevlastnil řidičský průkaz a automobily má řídit zakázáno. Současně orientační test prokázal, že byl pod vlivem drog," řekl mluvčí brněnské policie Bohumil Malášek.

Nastoupil, když policisté zjišťovali vozidlo

Vše začalo v Kuldově ulici, kde policisté objevili vůz mazda s poškozeným zámkem u dveří. Policisté zjistili že auto bylo před několika dny ukradeno. Během prověřování však přišel k vozu muž, nastoupil a odjel. Policisté ihned poznali jim známého kriminálníka.

"Jeho trestní rejstřík je opravdu bohatý. Navíc je o muži známo, že se velmi často po městě pohybuje ozbrojený. Hlídka se za odjíždějícím osobním autem rozjela a v Bubeníčkově ulici se je poprvé snažila zastavit," řekl Malášek.

Zátaras prorazil, přesto skončil v poli

Poprvé ani naposled při honičce ale řidič na výzvy k zastavení nereagoval a postupně projel městem po chodníku v protisměru a další nebezpečnou jízdou až k obci Holubice. Policisté zatarasili služebním vozem cestu, přesto na ně řidič najel a podařilo se mu prorazit. Nakonec ale chybu udělal skončil v poli.

"Snažil se zasahujícím policistů utéct. Po pronásledování jej policejní hlídka zadržela a třicetiletý muž, který byl teprve nedávno propuštěn z vězení, skončil s pouty na rukou," doplnil Malášek.

Důvodů, proč hlídkám zběsile ujížděl, je mnoho. Mazda, kterou řídil, byla odcizena, navíc měla registrační značky z jiného auta. Muž nevlastní řidičský průkaz a má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. Navíc orientační test prokázal přítomnost drogy ve slinách řidiče. Muž je nyní v policejní cele a bude mu sděleno obvinění z několika trestných činů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám