Hlavní obsah

Sníh a nehody komplikovaly život řidičům na D1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JIHLAVA

Na 127. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno havaroval v pondělí odpoledne kamión a šest osobních vozidel, včetně policejního vozu. Na silnici se kvůli problémům se sněhem stalo několik dalších nehod. Dálnice byla asi hodinu zcela uzavřena.

Článek

Po nehodě kamiónu přijeli karambol vyšetřovat policisté. Do jejich vozu pak narazilo několik dalších vozidel.

"Podle našich informací byli dva policisté zraněni, místo je neprůjezdné," řekla Novinkám pracovnice Centra dopravních informací.

Před 16:00 se podařilo uvolnit levý jízdní pruh, v místě se ale tvoří dlouhá kolona, řekl policista z dálničního oddělení ve Velkém Beranově.

Policisté zatím nedokážou odhadnout, kdy bude dálnice zcela zprovozněna.

Vysočinou se prohnala sněhová bouře

Vysočinou se odpoledne přehnala sněhová bouře, při níž napadlo několik centimetrů sněhu. Na silnicích sníh zledovatěl a váznou na nich kamióny.

"Na regionálních komunikacích se místy vytvářejí sněhové jazyky. Osobní auta by po nich měla projet, pokud budou řidiči opatrní, řekl dispečer krajské správy a údržby silnic.

Teploty se v kraji pohybují kolem bodu mrazu. Kamióny stojí hlavně u kopců, podle krajských silničářů jsou vozovky blokovány jen z části.

Karlovarské silnice vítr rychle zafoukal

V Karlovarském kraji se po celý den střídají poměrně často sněhové přeháňky provázené silným větrem. V některých místech je dopravní situace komplikovaná a silnice jsou sjízdné jenom se zvýšenou opatrností. Kvůli poměrně silnému větru se tvoří i sněhové jazyky či závěje.

Nejhorší situace je v oblasti Teplé, Mrázova nebo Horního Kramolína u Mariánských Lázní, kde jízda vyžaduje maximální opatrnost. Silničáři tady sice téměř nepřetržitě projíždějí, ale vítr během krátké doby cesty opět zafoukává.

"Jazyky a závěje se tvoří také v oblasti Božího Daru, ale tady se daří udržet všechny silnice průjezdné," uvedl dispečer silničářů.

Celodenní problémy na dálnici D5

Od rána do půl čtvrté odpoledne byl zastaven také provoz na dálnici D5 směrem na Rozvadov. Po havárii kamiónu se smrtelným zraněním se hasičům a silničářům podařilo provoz v jednom pruhu obnovit až odpoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám