Hlavní obsah

Muž půjde na 8,5 roku do vězení za znásilnění

Právo, pab
PLZEŇ

Plzeňský soud poslal v pátek do vězení devianta Miroslava Glasera, který znásilňoval prostitutky i svou přítelkyni. Podle rozsudku stráví 8,5 roku vězení za znásilnění, vydírání, ublížení na zdraví a ohrožování mravní výchovy mládeže. Muž se se ženami seznamoval pod zástěrkou náboženství.

Článek

Po nedobrovolném sexu s Miroslavem Glaserem končívaly pak ponížené a často i s modřinami po těle. Ať to byla jeho přítelkyně nebo pouliční prostitutky, se kterými si jednačtyřicetiletý pomocný dělník z Plzně často užíval.

Hledal křesťanku pro opravdovou víru

Snad největší utrpení zažila s Glaserem jeho dvaačtyřicetiletá družka. Hluboce věřící žena, které se rozpadlo manželství a se svými dvěmi dcerami kočovaly po azylových domech, se s Glaserem seznámila přes inzerát. Upoutal jí jeho text : "Hledám opravdovou křesťanku pro společnou víru".

Na to zareagovala okamžitě. "S holkami jsme se k němu nastěhovaly do Plzně. Bydlel v jedné malé místnosti. Na stěnách měl obrázky s náboženskou tematikou. Zpočátku byl milý a starostlivý, zamilovala jsem se do něho" líčila nádherný začátek vztahu nešťastná žena z Moravy. Po týdnu idylky přišel nečekaný obrat.

Útěk ze zamčeného bytu

"Začal mě po nocích vodit do striptýzových barů, abych se prý něčemu přiučila," vzlykala u soudu žena.

Od Glasera utekla za dramatických okolností poté, co si domů přivedl prostitutku a také ji znásilnil. "Otevřela jsem okno a všechny tři jsme vyskočily ven z prvního patra.," vypověděla žena.

Prosazoval právo na ženu

Glaser násilí na ženách u soudu popřel. "Mám právo na ženu, a protože jsem slabý, hledal jsem si ji svou cestou," hájil se Glaser. Podle jeho slov byly prostitutky zákeřné. " Ta jedna se se mnou modlila a tvrdila mi, že Ježíšova matka dokáže zahřát srdce. A chtěla jen peníze," tvrdil odsouzený muž.

O své přítelkyni řekl, že žádnou křesťankou nebyla. "Byla posedlá sexem a to křesťanka být nesmí. Proto jsem ji nechtěl a nechtěl to ani bůh," tvrdil před soudem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám