Hlavní obsah

Policista zproštěn obžaloby z pytlačení

Právo, Aleš Honus
BRUNTÁL

Bývalého zástupce šéfa bruntálské hospodářské kriminálky Stanislava Krykorku očistil ve čtvrtek Okresní soud v Brunátle od obžaloby, podle níž před pěti lety upytlačil ve Starém Městě jelena desateráka. Rozsudek zatím ještě není pravomocný, žalobce si ponechal lhůtu pro případné odvolání.

Článek

Náruživý myslivec Jaroslav Krykorka podle obžaloby zastřelil, rozporcoval a pravděpodobně i spotřeboval více než stokilové zvíře v roce 2002. V té době ale měl propadlé povolení k lovu.

"Podnětem k trestnímu stíhání bylo anonymní oznámení, které obsahovalo i fotografie, na nichž obžalovaný manipuluje s jelenem v garáži," řekl státní zástupce Alois Dlouhý. Protože od události do zahájení trestního stíhání uplynuly více než tři roky, byl už tehdy trestný čin pytláctví promlčen, a proto byl Krykorka obviněn z krádeže. Hodnota jelena byla vyčíslena na 25 tisíc korun.

Soudkyně ale ve čtvrtek dospěla k názoru, že pro odsouzení není dostatek důkazů. Soud měl sice k dispozici i inkriminované fotografie, nicméně vůbec není jasné, kdy byly pořízeny.

Krykorka od počátku důrazně popřel, že by jelena, kterého ve své garáži porcoval, předtím zastřelil. Podle něj za opožděným trestním oznámením stojí hospodář mysliveckého sdružení, se kterým se nepohodl. Právě ten podle Krykorky jelena tehdy zastřelil a požádal policistu, aby mu pomohl s porcováním masa.

Zároveň vše natáčel na videokameru. Po letech ale mezi oběma muži došlo ke konfliktu kvůli údajným finančním problémům v mysliveckém sdružení. "Doneslo se mi, že říkal: Já tu kurvu policajtskou dostanu z uniformy," konstatoval před soudem policista, který byl kvůli obvinění postaven mimo službu a do práce by se měl vrátit poté, co soudní verdikt nabude právní moci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám