Hlavní obsah

Třiadvacetiletý muž údajně znásilňoval svou starší sestru

Právo, Jindra Pašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TACHOV

Tachovský soud zahájil ve středu hlavní líčení k případu znásilnění a soulože mezi příbuznými. Trestných činů se měl podle obžaloby dopustit třiadvacetiletý muž z Tachovska, poškozenou je jeho o pět let starší nevlastní sestra.

Článek

Mladý muž měl na sestře vyžadovat násilný pohlavní a orální styk. Opakovaná znásilnění se měla odehrát v době od ledna 2006 do července letošního roku.

Josef Gasparics se ale nařčení brání. A to přesto, že za stejné činy byl odsouzen už v roce 2004 a k soudu byl dopraven z vazby. Svého jednání by se tak dopustil ještě v době tříleté podmínky, která vyprší na sklonku letošního roku.

Soudní senát se snažil dořešit určité trhliny a rozpory ve výpovědích klíčových svědků. Tím nejpodstatnějším byl rozpor v čase, kdy mělo ke znásilňování dojít i v počtu uskutečněných aktů. Přesto, že poškozená původně popsala jen tři z případů, tvrdila, že nedobrovolných pohlavních styků bylo víc, především v jarním období letošního roku. "Bylo to všechno podobné," zdůvodnila svoji původní omezenou výpověď.

Svému bratru se podle svých slov bránila slovně i fyzicky. "Řekla jsem mu, ať to nedělá a odstrkovala jsem ho rukama," uvedla. Aktivnější odpor neuplatnila.

"Bylo to zbytečné, má větší sílu," dodala. Měla z něj strach a také se za to styděla. Údajně tvrdil, že ji připraví o malou dcerku. O všem podle jejích slov věděla její matka, která jezdila dceři hlídat děti a u níž později i bydlela. Přes to vše podepsala přítelkyni svého bratra prohlášení, že to není pravda.

O tom, co se děje, řekla poškozená letos v dubnu svému druhovi. S oznámením policii ovšem nadále váhala, i když znásilňování podle jejích slov pokračovalo. "Už nemám sílu něco říct," konstatoval k její výpovědi obžalovaný. Hlavní líčení bylo odročeno na leden příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám