Hlavní obsah

Starostovi hrozí stíhání za jízdu v opilosti

Právo, pab
PŘEŠTICE

Starosta Přeštic na Plzeňsku Petr Fornouz (ODS) má problém. Jako řidič při silniční kontrole v neděli nad ránem nadýchal téměř dvě promile alkoholu. Policisté mu na místě odebrali řidičský průkaz. Za jízdu v opilosti mu hrozí trestní stíhání.

Článek

"Je to pravda. Byla to velká chyba," kál se Fornouz. Je připraven za to nést i následky včetně případné rezignace na funkci starosty.

"Záleží na tom, jak dopadne vyšetřování," uvedl starosta. A jaké pro svůj prohřešek vysvětlení?

"Měli jsme tady velkou akci k 17. listopadu. Přesouval jsem se z jednoho jednání na druhé," řekl první muž města. Starostův Fiat Tempra zastavila hlídka na výjezdu z města směrem na Dolní Lukavici kolem půl čtvrté ráno.

"Devětatřicetiletého muže za volantem policisté vyzvali k dechové orientační zkoušce. Ta byla pozitivní. Řidič měl podle jejího výsledku v dechu 1,88 promile alkoholu. Dobrovolně se pak podrobil odběru krve u lékaře," uvedla Pavla Soukupová z Okresního policejního ředitelství Plzeň-jih.

Pokud výsledek krevní zkoušky potvrdí údaje z detekčního přístroje, hrozí mu obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Za to ho může soud poslat do vězení až na jeden rok a navíc rozhodnout o zákazu řízení motorových vozidel na několik měsíců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám