Hlavní obsah

Opilec vyhrožoval obchodnímu domu výbuchem semtexu

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Výbuchem obchodního domu na ulici Dornych v Brně vyhrožoval v pátek večer na lince 158 mužský hlas. Prý má šest kilogramů semtexu a nebude váhat ho odpálit, vyhrožoval do sluchátka. Už po telefonickém rozhovoru policisté podle dikce mluvčího usoudili, že možný pachatel bude zřejmě opilý. Na místo okamžitě vyrazily hlídky.

Foto: Petr Nový, Novinky

Zásah pyrotechniků nebyl tentokrát potřeba. Ilustrační foto.

Článek

"Profesionální zásah policistů přinesl rychlý výsledek. Opilce, který na sebe navíc upozornil obtěžováním zákazníků, totiž nebylo zvláštním problémem mezi nakupujícími rychle odhalit," řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Muž skončil v policejní cele. Mluvčí popřel, že by muž byl snad psychicky narušený.

"U opilých pachatelů rozhoduje o umístění do cely také lékař, pokud by shledal, že ten dotyčný potřebuje vystřízlivět na záchytce nebo snad že by potřeboval péči psychiatrů, určitě by policisté takového člověka do cely neumístili," dodal Malášek.

Vyhrožujícímu muži hrozí za šíření poplašné zprávy až tříletý trest odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám