Hlavní obsah

Mladík bez řidičáku ujížděl policistům na dálnici v protisměru

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Dvaadvacetiletý mladík z Plzně hazardoval v noci ze soboty na neděli nejen se svým životem, nýbrž ohrožoval i další motoristy na dálnici D5. V protisměru tam ujížděl před policejní hlídkou, která ho pronásledovala z centra města. Nikdo nebyl naštěstí zraněn.

Článek

Začalo to v neděli po půl čtvrté ráno, kdy chtěla policejní hlídka zastavit řidiče Volkswagenu Golf na plzeňském Husově náměstí. Ten ale nereagoval a začal policistům ujíždět. Z města se mladík vymotal až na dálnici D5 a ujížděl směrem na Rozvadov.

Na 111. kilometru dálnice sjel k benzinové čerpací stanici. Zde se pokusil s autem otočit, ale přitom narazil do služebního vozidla policistů, kteří jej pronásledovali. I po srážce řidič pokračoval v jízdě.

"Tentokrát ale najel do protisměru dálnice D5 a vracel se zpátky na Plzeň. Asi po třech stech metrech zastavil, vyskočil z auta a dal se na útěk. Z vozu začal utíkat také jeho spolujezdec. Jeden z policistů dvakrát vystřelil do vzduchu," řekla mluvčí plzeňské policie Michaela Altmannová.

Po výstřelech spolujezdec zastavil, řidič utíkal dál a schoval se v trávě. Jeho úkryt však policisté odhalili. Kriminalisté následně zjistili, že mladík ujížděl vozem, jenž byl den předtím ukraden. "Mladík není ani držitelem řidičského oprávnění a soud mu uložil zákaz řízení do konce příštího roku," doplnila Altmannová.

Muž skončil na policejním oddělení. Policisté ho obvinili z maření výkonu úředního rozhodnutí, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a neoprávněné užívání cizí věci. Podali také návrh na jeho vzetí do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám