Hlavní obsah

Řidič kamiónu chtěl projet pod příliš nízkým mostem

OSTRAVA

Řidič kamiónu neodhadl v pátek večer výšku svého auta a vjel pod železniční most v Hlučínské ulici v Ostravě-Přívoze. Auto zůstalo na přejezdu zaklíněno. Jeho řidiči se nic nestalo, zraněn byl ale řidič auta, které jelo za kamiónem a jeho auto se na kamión "nabodlo".

Článek

"Kamión se do 'myší díry' nevešel. Řidič zničil návěs a uvolnil nosnou konstrukci. Řidič kamiónu vyvázl bez zranění," sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Řidič renaultu, který jel za kamiónem, dopadl hůře. Auto se napasovalo na zbytky konstrukce z poškozené scanie. Muž si poranil hlavu a v šoku se dostal na blízkou benzínovou pumpu. "Po příjezdu sanitky rychlé lékařské pomoci byl ošetřen a odvezen do nemocnice," doplnil Kůdela.

Hasiči odtáhli renault na okraj vozovky, pomocí vyprošťovacího auta vytáhli kamión zpod mostu a odtáhli jej k nedalekému odbočovacímu pruhu.

Pod přejezdem v Ostravě-Přívoze to nebyla první podobná nehoda. Pod most už vjelo více řidičů, kteří jeho výšku podcenili nebo jen byli nepozorní a značky si nevšimli.

Řidič urazil traverzu

Podobná nehoda se v pátek stala i u Nového Města nad Metují. Polský řidič také správně neodhadl výšku kamiónu, taktéž najel pod most a spadla na něj nosná traverza.

Doprava mezi Novým Městem a Bohuslavicemi byla zablokovaná několik hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám