Hlavní obsah

Zloději okradli zloděje, policie je zadržela všechny

BRNO

Zloději ukradli skoro dva milióny korun, o které byli následně sami okradeni. Stalo se to dvojici pachatelů, která se počátkem října na Brněnsku zmocnila poštovní zásilky v hodnotě bezmála 1,7 miliónu korun. Zásilku si schovala v lese nedaleko hotelu Bobrava, kde se jí zmocnili dva zcela jiní pachatelé.

Článek

"V podstatě jde lidově říci, že zloději okradli zloděje. Původní dvojice z celého lupu vůbec nic neměla. Podařilo se nám zadržet další dvojici zlodějů, která tu první okradla. Máme i část zásilky," uvedl kriminalista Jaroslav Tokoš, který se případem zabývá. Připustil, že okolnosti celého případu jsou tak nevšední, že jim sám z počátku se svými kolegy ani nevěřil.

Třicetiletý řidič České pošty začátkem října domluvil s devětatřicetiletým pracovníkem ostrahy pobočky pošty v brněnské Opavské ulici, že se zmocní přepravovaných peněz. Dne 2. října zajel řidič do lesa u hotelu Bobrava na Brněnsku, kde vyložil dvanáct boxů a sedm pytlů s penězi, šperky, ceninami a poštou. Pak s poštovním vozem odjel na silniční tah Brno - Pohořelice, kde jej odstavil. Následně se vracel do lesa, kde měl předat zásilku svému komplicovi.

"Našel u ní ale zcela jiné muže s bohatou kriminální minulostí, kteří mu všechno zabavili," vysvětlil Tokoš. Zatímco dvojice zlodějů s lupem odjela, poštovnímu řidiči nezbylo nic jiného než pokračovat v původním plánu a předstírat, že byl přepaden.

Zloději se navzájem neznali

Kriminalisté však zjistili, že jsou v jeho výpovědi značné rozpory a jeho záměr odhalili. Následně se dostali i na stopu dvojice, která se zmocnila zásilky. Vyšetřování potvrdilo, že oba týmy pachatelů se blíže neznaly.

Zatímco řidiči pošty a jeho komplicovi hrozí osm let vězení za zpronevěru, ke stejnému trestu může být potrestána druhá dvojice za krádež poštovní zásilky.

Chtěli jít na Chinaski?

V souvislosti s případem řeší kriminalisté netradiční problém. V zabavené zásilce totiž nalezli desítky vstupenek na koncert skupiny Chinaski, který se uskuteční 22. listopadu v brněnské hale Rondo. Cena jedné je 290 korun. Policisté ale neví, kdo byl odesilatel a kdo příjemce lístků. Zatím nikdo se o ně nepřihlásil, přičemž koncert se uskuteční již za sedm dní. Policisté proto vyzývají případné majitele lístků, aby se co nejdříve přihlásili.

Reklama

Související články

Vyloupení poštovního vozu nafingoval řidič

Úterní loupež, při které z poštovní dodávky na mikulovské výpadovce těsně za hranicemi Brna údajně zmizelo zhruba 1,5 miliónu korun, byla fingovaná. Ve čtvrtek...

Výběr článků

Načítám