Hlavní obsah

Soud potvrdil trest expolicistovi Čašovi za nehodu v opilosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krajský soud v Ostravě potvrdil dvouletou podmínku a čtyřletý zákaz řízení pro bývalého šéfa dopravního inspektorátu ve Frýdku-Místku Michaela Čaše, který vloni v opilosti zavinil nehodu a zranil dva lidi. Čaš nejdříve tvrdil, že vozidlo neřídil on, nýbrž osoba blízká.

Článek

Čaš se svým automobilem havaroval v sobotu 22.7. 2006. V nabourané toyotě se lehce zranila matka se synem. Dechová zkouška prokázala, že před jízdou požil Čaš alkohol, v krvi ho měl dokonce přes tři promile.

Čaš ovšem tvrdil, že za volantem seděla osoba blízká, která z místa nehody odešla, a on si na místo řidiče přesedl až po nehodě a staral se o vůz a zajištění místa.

Podle tehdejšího šéfa dopravní policie Zdeňka Bambase to znamenalo okamžitý odchod do civilu. Jenže Čaš tehdy stál na svém. Ovšem vaz mu zlomilo svědectví lidí jedoucích v nabouraném automobilu, kteří mu prý museli vzít i klíčky od automobilu, aby neujel. Po týdnu byl Čaš od policie vyhozen.

Přesně čtyři měsíce poté byl policista shledán vinným v soudním řízení a dostal za nehodu v opilosti roční podmínku s dvouletým odkladem a čtyřletý zákaz řízení motorových vozidel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám