Hlavní obsah

Na Benešovsku havaroval autobus se školáky

Novinky, znk
BENEŠOV

U Vracovic na Benešovsku havaroval ve čtvrtek ráno autobus, který vezl děti do školy. Na zasněžené cestě sjel ze silnice a narazil do stromu. Asi 36 cestujících je zraněných. Novinkám to potvrdila Zuzana Stránská z okresního policejního ředitelství v Benešově.

Článek

"V autobuse se zranilo zhruba třicet šest cestujících, z nich 15 dospělých včetně řidiče a 21 dětí ve věku od 6 do 17 let. Všechna zranění byla lehká, až na řidiče, který utrpěl otevřenou zlomeninu dolní končetiny. Všichni jsou mimo nebezpečí a byli převezeni k ambulantním zákrokům a k vyšetření na dvě chirurgické ambulance ve Vlašimi," řekla Novinkám mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková.

"Jednalo se o linkový autobus, který kromě jiných cestujících převážel děti do školy. Někteří ze zraněných byli na místě ošetřeni," řekla Stránská. Cestující, kteří nebyli zraněni, převezl náhradní autobus do Vlašimi.

Nehoda se stala ráno kolem 7:30. Na silnici ležel rozbředlý sníh. V mírné levotočivé zatáčce autobus sjel vpravo mimo vozovku do lesa. Podle některých svědků se řidič údajně ještě snažil vyhnout stromům.

Do jednoho stromu u krajnice narazil levou přední částí a zlomil ho. Na místě po něm zůstal jen rozštípnutý pařez a hromada dřeva. Kabinu u řidiče strom doslova rozpáral. Příčiny nehody policie vyšetřuje.

Raději by byl ve škole

"Jeli jsme, spal jsem, seděl jsem vzadu, najednou rána a spadl jsem," řekl student Marek Zavadil z Vracovic. Po nehodě otevřel zadní dveře, někdo otevřel vpředu, vylezli ven a zavolali sanitku. V autobuse mohlo podle něj být přes 30 lidí. "Už to nechci zažít," shrnul zážitky ze své první nehody. Raději by prý byl ve škole.

"Seděla jsem víc vepředu a o něčem přemýšlela. Najednou se to šinulo, buch a bylo to. Padla jsem na nos a tekla mi z něj krev," popsala jedna ze starších cestujících Dagmar Votýpková. Na nic si prý nepamatuje, neví, jestli dostal řidič smyk. "Naštěstí to dopadlo ještě celkem dobře," dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám