Hlavní obsah

Na Václavském náměstí byl vážně pobodán muž

Právo, Novinky, pno, jfk
PRAHA

Na pražském Václavském náměstí byl v úterý kolem 13. hodiny pobodán cizinec. Policie nejprve mluvila o tom, že se na náměstí střílelo a muž byl zřejmě postřelen. Muž je nyní operován ve Všeobecné fakultní nemocnici. Bodné rány má především na hrudi.

Foto: Petr Nový, Novinky

Václavské náměstí v Praze

Článek

Informaci Novinkám potvrdila mluvčí pražské policie Iva Knolová s tím, že incidentu pravděpodobně předcházela hádka skupinky cizinců.

Policie přijala informaci o incidentu na náměstí před třináctou hodinou. Na lince tísňového volání oznámila volající žena, že u čísla jedenáct je poraněný muž. "Přivolaný lékař záchranné služby uvedl, že se jedná pravděpodobně o střelné poranění," řekla Novinkám odpoledne mluvčí policie.

"Muž kolem pětatřiceti let utrpěl vážné střelné poranění. Záchranáři ho převezli do Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí," doplnila ji mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Později se ukázalo, že muž byl vážně podobán. "Nyní je na operačním sále," řekla Právu mluvčí VFN Petra Pekařová.

"Vyšetřování události je na samém počátku, kriminalisté zatím nestanovili ani právní kvalifikaci případu. Shromaždují informace a pracují na výslechu svědků. Budeme také zjišťovat, zda nám nepomohou záběry z bezpečnostních kamer, které jsou na náměstí," řekla Knolová.

Reklama

Výběr článků

Načítám