Hlavní obsah

Jacques sousedku nenapadla, rozhodl úřad

– PRAHA
Právo, Radim Vaculík

Poslankyně Strany zelených Kateřina Jacques se dočkala očištění svého jména v souvislosti s údajným květnovým konfliktem s její sousedkou v domě v Dittrichově v Praze 2. Úřad tamní městské části se několik měsíců zabýval stížností Naděždy Horové, která tvrdila, že ji Jacques napadla v jejím bytě.

Článek

"Nic mi nebylo prokázáno, zní stručný závěr úřadu. Vše bylo zastaveno," upřesnila včera sama Jacques. Její sousedku Horovou se Právu nepodařilo kontaktovat.

Incident obou žen se odehrál letos v noci ze 7. na 8. května. "Ze správního řízení vyplynulo, že v domě bydlím deset let a mám tam velice dobré sousedské vztahy. Naopak ta paní se do domu nastěhovala teprve v únoru, bydlela tam nějakou dobu bez toho, že by o tom kdokoli věděl. Vdávala se za jednoho souseda, k němuž se přivdala asi dva týdny před jeho smrtí. Je to opravdu podivný příběh," popsala Jacques.

Její třiadvacetiletá sousedka Horová v květnu tvrdila, že ji poslankyně napadla poté, co si městské policii stěžovala, že se z bytu Jacques ozývá hluk, který ruší jejího nemocného manžela. Hovořilo se o tom, že se v bytě poslankyně tehdy konal večírek.

Přivolaní strážníci tehdy ale žádné problémy nezjistili a odjeli. Podle Horové pak Jacques zazvonila u jejích dveří, a když žena otevřela, poslankyně překročila práh a vrazila do ní. Žena jí pak šťouchanec měla vrátit.

:. Sousedka Kateřiny Jacques Naděžda Horová. FOTO: PRÁVO/Lukáš Táborský

Poslankyně o sousedce: soustavně mě terorizuje

Jacques ale takový popis událostí odmítla s tím, že její sousedka lže. "Dělá mi nepřetržité problémy, terorizuje mě, stále na mě zvoní, bouchá a posílá policii. Přitom zcela bezdůvodně, já žádné večírky nedělám," řekla po údajném konfliktu Právu poslankyně.

Takové pošpinění v médiích je podle ní nepříjemné a může se to prý stát každému. "Já třeba půjdu a vymyslím si o jiném člověku, že jí psy. A on se bude muset v médiích očišťovat, že to tak není," dodala Jacques, která rovněž podala na sousedku kvůli jejímu chování stížnost k městskému úřadu. Výsledek tohoto řízení zatím není znám.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám