Hlavní obsah

Při nehodě tří aut se v Opavě zranili čyři dospělí a malé dítě

OPAVA

V Opavě na Olomoucké ulici se po poledni srazila tři auta. Při nehodě bylo zraněno pět lidí, z toho jedno malé dítě velmi vážně. Jedno z aut ještě po kolizi narazilo do kolemjdoucí ženy, která šla po chodníku s kočárkem. V kritickém stavu je šestitýdenní chlapeček z jednoho havarovaného vozu. Vrtulník ho převezl do ostravské fakultní nemocnice, uvedl operační důstojník opavské policie.

Článek

Při nehodě se zranili tři dospělí a dva malí chlapci. Mladší z nich při nárazu vypadl z dětské sedačky oknem z auta.

Šestitýdenní miminko mělo poraněnou hlavičku a v době příjezdu záchranářů bylo při vědomí, ale jeho stav se rychle zhoršoval, uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

"Vyšetření ukázala závažné poranění mozku. Pro dítě přiletěl vrtulník letecké záchranné služby, aby malého pacienta přepravil na dětské ARO Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, tam se dvacet minut resuscitovalo, jeho stav je kritický," uvedl.

Jeho čtyřletý bratr při nehodě utrpěl poranění obličeje. Dva mladí muži vyvázli s poraněním hlavy, mladá chodkyně s kočárkem pak s poraněním břicha.

Všichni pacienti putovali na chirurgickou ambulanci opavské nemocnice. Záchranáři na místě ošetřovali i šestého pacienta, kterým bylo dítě v kočárku. Lékaři na opavské chirurgii zjistili, že nehodu zřejmě přečkalo bez zranění. "Při nárazu se kočárek převrátil a dítě z něj vypadlo, ale bylo zabalené ve fusaku, takže dopadlo do měkkého," řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám