Hlavní obsah

Třináctiletý chlapec pobodal svého spolužáka

PŘÍBOR

Třináctiletý chlapec v Příboře na Novojičínsku pobodal před budovou základní školy kapesním nožem svého o rok staršího spolužáka. Napadený musel být převezen do nemocnice, uvedla novojičínská policie na webových stránkách ministerstva vnitra.

Článek

Incident se stal již v pátek 2. listopadu krátce před polednem. Oba hoši se podle policie pohádali.

Pak jeden z chlapců vytáhl kapesní nůž s šesticentimetrovým ostřím a dvakrát s ním svého spolužáka bodl do zad. Vzhledem k věku pachatele a napadeného policisté nechtějí sdělovat další informace a případ odloží.

Jednalo se o ojedinělý incident. Chlapec, který útočil je sice hyperaktivní, ale jeho chování je pod kontrolou, je léčen a s rodinou se výborně spolupracuje," uvedla zástupkyně ředitelky školy Libuše Orságová.

Událost se stala před budovou bývalé zvláštní školy a po skončení výuky. "Nemůžeme žáky trestat za to, co provedou po škole a mimo náš areál," sdělila zástupkyně. Vedení školy podle ní po incidentu znovu dětem vysvětlilo, že je školním řádem zakázáno do školy vnášet nože a jiné takto nebezpečné předměty. "Víc udělat nemůžeme. Chceme, aby si žáci uvědomili, že to je vážná záležitost," míní Orságová.

Reklama

Výběr článků

Načítám