Hlavní obsah

Seznámili se přes inzerát, žena schůzku nepřežila

Právo, Novinky, Rudolf Prchal, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Kriminalisté v pondělí zadrželi devětadvacetiletého Slováka, který je podezřelý, že v sobotu 27. října zavraždil v Děčíně devětadvacetiletou ženu. Oba se seznámili prostřednictvím inzerátu, muž však ženu na první schůzce zavraždil. K činu se přiznal, hrozí mu až patnáctiletý pobyt za mřížemi.

Článek

Mrtvou ženu objevil v pondělí 29. října v bytě v Děčíně - Podmoklech manžel. Už delší dobu spolu nežili. Podle soudní pitvy žena podlehla následkům několika bodných ran.

Policisté muže, který si s ní dal schůzku, obvinili z vraždy. S ženou se seznámil na inzerát a 27. října se poprvé sešli. Schůzka proběhla v bytě a Slovák při ní ženu zavraždil. "K činu se přiznal, k motivu se zatím nevyjádřil. Hrozí mu až 15 let ve vězení," sdělila v úterý Právu mluvčí severočeské policie Jarmila Hrubešová.

Podle ní tato tragédie může být varováním pro všechny další ženy, které se seznámí na inzerát a s neznámým mužem se sejdou v soukromí.

Během pár dnů tři vraždy

Od 27. října do 3. listopadu se staly v Ústeckém kraji tři vraždy. V sobotu 27. října zavraždil 29letý muž v Děčíně 29letou ženu. Ve středu 31. října v Ústí nad Labem surově ubodal 36letý muž 53letou ženu. Motivem byly osobní neshody, oběť i pachatel se znali. Pachatele kriminalisté dopadli hned druhý den.

V sobotu 3. listopadu pak byla objevena v bytě v Mostě mrtvá 44letá žena. Z její vraždy je důvodně podezřelý její 48letý manžel, po kterém policie vyhlásila celostátní pátrání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám