Hlavní obsah

Sboristka: Kulínský přišel vypnout bojler

Právo, Jiří Bednář
HRADEC KRÁLOVÉ

Jedna z bývalých sboristek Bambini di Praga, která v pondělí u královéhradeckého soudu vypovídala v trestní věci někdejšího sbormistra Bohumila Kulínského, přiblížila podrobnosti svého zážitku ze zájezdu souboru do Itálie.

Článek

Podle jejího líčení jí tehdy bylo asi 14 let a Kulínský přišel za ní na pokoj. "Bydlely jsme tam čtyři, ale probudila jsem se jen já. Kulínský zaklepal na dveře a chtěl dovnitř s tím, že vypadly pojistky, protože jsme u nás v koupelně zapnuly bojler. Říkal, že aby se proud mohl znovu nahodit, musí se bojler vypnout. Těmhle věcem nerozumím, a tak jsem jej pustila dál. Byly asi tři hodiny ráno," uvedla.

Sbormistr pak podle jejích slov zašel do koupelny a když se vrátil, sedl si k ní na postel a začal si s ní povídat. "Pak mi začal hladit záda, nejprve přes pyžamo a pak pod ním. Poznala jsem, že je opilý. Najednou mi chtěl rukou zajet pod kalhotky, ale to jsem se začala bránit. Nechal toho a odešel a já jsem krátce nato ze sboru odešla," dodala.

Ochlazování dívek sprchou ve vypuštěném bazénu

S další poškozenou k soudu dorazil jako její doprovod finalista 3. řady soutěže Superstar David Spilka. Dívka ve sboru působila do svých jedenácti let a krátce před tím, než odešla, jí údajně Kulínský osahával.

"Pod záminkou nácviku dýchání mě pozval k sobě na pokoj. Sahal mi na břicho a jeho ruka se zastavila na podbřišku těsně nad mými genitáliemi," řekla soudcům.

Také potvrdila, že sbormistr na soustředění po sauně ochlazoval malé dívky tak, že je kropil vodou z hadice. "Stály jsme nahé v řadě ve vypuštěném bazénu. Byla jsem dítě, tehdy mi nedocházelo, že to není normální, to jsem si uvědomila až později," uvedla.

Maratón výslechů poškozených sboristek a čtení listinných důkazů má u Krajského soudu v Hradci Králové trvat do 13. listopadu. Poté předseda senátu Miloslav Ježek hlavní líčení zřejmě odročí, termín pokračování ještě není znám.

Reklama

Související témata:

Související články

Matka Kulínského nechápe výpovědi sboristek

Výslechem Blanky Kulínské, matky bývalého sbormistra Bambini di Praga Bohumila Kulínského, obžalovaného ze zneužívání členek souboru, pokračovalo v úterý...

Výběr článků

Načítám