Hlavní obsah

Státnímu zastupitelství chybí sto tisíc zabavených překupníkům drog

Právo, Patrik Biskup
PLZEŇ

Na bankovním účtu plzeňského státního zastupitelství chybí téměř sto tisíc korun, které před šesti lety zajistili policisté při domovní prohlídce u lidí podezřelých z prodeje drog. Peníze pravděpodobně na speciální konto nikdy nedorazily.

Článek

Zjistilo se to minulý týden, kdy měla být část zabavených peněz z rozhodnutí soudu vrácena zpět majitelům. Policista, který tehdy případ vyšetřoval, Právu potvrdil, že zajištěnou hotovost osobně odevzdal do banky a poukázal na příslušný účet státního zastupitelství.

"Tam ale peníze nejsou. Co se s nimi stalo prověřuje inspekce ministra vnitra," sdělila Právu šéfka Okresního státního zastupitelství Plzeň - město Antonie Zelená. Podle ní je zatím předčasné hovořit o konkrétním viníkovi. "V případu ale byly zahájeny úkony trestního řízení na neznámého pachatele," upřesnila Zelená.

Inspekce už vyslechla policistu, který tehdy vyšetřování vedl. "Při podání vysvětlení jsem jim řekl, že jsem peníze sám odnesl do banky. Pro sebe jsem si udělal kopii potvrzení o vkladu, kde je i můj podpis, a originál jsem odevzdal svému nadřízenému," řekl Právu dotyčný policista, který si přál zůstat v anonymitě. Rezolutně však odmítl, že by peníze zpronevěřil. "Pro mě to je také záhada. Nedokážu si to vysvětlit," dodal.

Detektivové z inspekce nyní zjišťují, zda banka peníze před šesti lety skutečně přijala. Tyto informace podléhají bankovnímu tajemství a proto je k jejich poskytnutí nutný zvláštní souhlas.

Reklama

Výběr článků

Načítám