Hlavní obsah

Opilý detektiv ÚOOZ se vloupal do auta a usnul v něm

Právo, pab
PLZEŇ

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) čelí ostudě, o kterou se mu postaral detektiv plzeňské pobočky tohoto elitního útvaru. V noci na pátek ho zadržela policejní hlídka poté, co se opilý vloupal do nákladního vozidla zaparkovaného jen několik metrů od svého pracoviště v Plzni - Lobzích.

Článek

Zatím není jasné, zda chtěl s vozidlem odjet, nebo uvnitř něco ukrást. Když ho tam našli jeho kolegové, spal na sedačce. Nakonec skončil na protialkoholní záchytné stanici. Policejní hlídka přijela na místo před půlnocí. Zavolal je anonymní telefonát s tím, že se někdo vloupal do nákladního vozidla Tatra.

To stálo zaparkované asi deset metrů od sídla expozitury, kde provádí stavební firma zemní práce. Podle informací Práva policisté zjistili, že je rozbité boční okno kabiny. V té našli spícího kolegu. Když ho probudili, řekl jim, že je policistou ÚOOZ. Pro jeho silnou opilost ho odvezli na záchytku.

Dělníka loupící policista nepřekvapil

"Když jsme přišli ráno k autu, stáli u něho policisté. Řekli nám, že došlo k vloupání do vozidla a že pachatele je policista. Ani mě to už nepřekvapilo. V dnešní době se už ničemu nedivím," řekl jeden z dělníků.

Mluvčí ÚOOZ Blanka Kosinová incident potvrdila s tím, že jím zabývá Inspekce ministra vnitra. "Ředitel ÚOOZ poslal do Plzně pracovníky našeho kontrolního oddělení, aby také celou záležitost prošetřili, zejména pak to, zda policista nepožíval alkohol na pracovišti," sdělila Kosinová.

"Případný kázeňský trest vůči policistovi vyvodí vedení útvaru poté, co se seznámí s výsledky šetření inspekce," dodala. Detektivové, kteří s dotyčným kolegou spolupracují, jsou jeho chováním zaskočeni. "Když odcházel ten den z práce, byl v pohodě. Co se pak stalo, nevím," řekl jeden z nich.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám