Hlavní obsah

Týraného Ondřeje měli dávat do kotce pro psy

Novinky, pno
BRNO

Děti Kláry Mauerové, týraní sourozenci Ondřej a Jakub z Kuřimi, si podle všeho prožívaly skutečné peklo. Polévání vodou, zavírání do klece pro psy, pálení cigaretami či vyřezávání kusů masa. Takové mučení si měli chlapci prožívat. Informoval o tom ve středu Brněnský deník s tím, že se mu podařilo získat policejní dokumenty.

Článek

Týrání vyšlo najevo před půl rokem, kdy díky pozornému sousedovi a jeho zařízení pro monitorování malých dětí, policie v domě v Kuřimi na Brněnsku našla spoutaného a nahého chlapce v komoře pod schody.

Podle informací Deníku hrál v týrání důležitou roli čtyřiadvacetiletý Jan Škrla. Toho kriminalisté podezřívají, že pomáhal Kláře Mauerové držet děti v chatě nedaleko Brna. Měl je také zavírat do místností Domu dětí Paprsek v brněnské Tuháčkově ulici.

"Týral je nahé, spoutané se zavázanýma očima a nasazenými pytli na hlavách. Bil je, řezal dosud blíže nespecifikovaným řezným nástrojem po zádech, pálil na intimních místech cigaretou. Hrubě jim nadával a ponižoval je," uvádí policejní komisař v dokumentaci.

Sám Škrla takováto obvinění odmítá. "Nikdy jsem na uvedené chatě nebyl. Celé obvinění je vykonstruované," vypověděl na policii.

Kromě Kláry Mauerové a Jana Škrly je z podílu na týrání dětí obviněná také sestra Kláry Kateřina, Škrlův kamarád ze skautu Jan Turek a pracovnice domu Paprsek Hana Bašová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám