Hlavní obsah

Pitr je prý v Monaku a jezdí lyžovat do Alp

Právo, Radim Vaculík

Odsouzený podnikatel Tomáš Pitr (36), který místo červnového nástupu k pětiletému trestu vězení za daňové delikty zmizel neznámo kam, nyní údajně žije v daňovém ráji boháčů, v Monaku. Právu to řekl zdroj, který je Pitrovi pracovně i soukromě velmi blízký.

Článek

"Tomáš se v Monaku zatím usadil. Má to blízko do Alp, kam jezdí do jednoho známého střediska pravidelně lyžovat a může se tam setkávat se svými známými a obchodními partnery," uvedl zdroj, který si nepřál být jmenován.

"To jste mě docela zaskočil, o tom nic nevím," reagoval na informace Práva soudce Petr Novák, který v minulosti o Pitrově vině, trestu i nástupu do věznice rozhodoval. Právě Novák vydal krátce po podnikatelově zmizení na Pitra mezinárodní zatýkací rozkaz, který by se měl vztahovat i na Monako.

Specialisté z policejního prezidia měli údajně o Pitrově současném pobytu jen kusé informace. Podle nejmenovaného zdroje z policie vyšetřovatelé získali indicie, že se Pitr pohybuje v některé z alpských zemí. "Informace o jeho možném pobytu v Monaku a lyžování v Alpách samozřejmě prověříme," řekl v úterý Právu jeden z vyšetřujících policistů.

Pitr měl na začátku léta nastoupit do vězení, slíbil to i soudci. Pak ale zmizel. Nejprve odjel na kliniku v severních Čechách a odtud údajně překročil zelenou hranici do Německa ve chvíli, kdy se o něm dozvěděla policie. v útěku po zřejmě pomáhal Pavel Šrytr, který je podmínečně odsouzený, že se pokusil uplatit sociálnědemokratického poslance Pavla Ploce.

Reklama

Související témata:

Související články

Za pokus uplatit poslance Ploce padl trest

Okresní soud v Semilech odsoudil Pavla Šrytra za uplácení poslance ČSSD Pavla Ploce k podmíněnému trestu 20 měsíců vězení s odkladem na zkušební dobu...

Pitrova stopa údajně končí v Německu

Uprchlý kontroverzní podnikatel Tomáš Pitr se údajně skrývá v Německu. Ve středu o tom informoval Český rozhlas Rádio Česko s odvoláním na dobře informovaný...

Pitr čeká na vývoj své kauzy na Jadranu

Podnikatel Tomáš Pitr po červnovém útěku před nástupem pětiletého trestu za mnohamiliónový daňový delikt zamířil na Balkánský poloostrov. Zdržuje se na pobřeží...

Výběr článků

Načítám