Hlavní obsah

Zkrachovalý podnikatel přepadl sedm benzínek

Právo, Aleš Honus
OSTRAVA

Sérii sedmi loupežných přepadení čerpacích stanic v Ostravě a ve Frýdku-Místku se podařilo v minulých dnech objasnit ostravským kriminalistům. Podezřelého muže zatkli přímo při činu na benzínce Shell na Místecké ulici v Ostravě-Hrabůvce. Škoda je vyčíslena zhruba na 140 tisíc korun.

Článek

Jde o zkrachovalého pětatřicetiletého podnikatele, který byl doposud bezúhonný. "Ještě v minulém roce podnikal v oblasti kancelářských potřeb. Pak mu ale zkrachovala firma, manželka se s ním rozvedla a vyhodila ho z bytu. Nejprve rozprodal věci, které měl, a pak začal přepadávat pumpy," řekl šéf ostravských kriminalistů Radovan Vojta.

Jeho prvním zločinem je podle policie přepadení provozovny Agip v Rudné ulici. Na prodavačku zamířil maketou střelné zbraně a donutil ji k vydání dvacet tisíc korun. Pak z místa činu utekl. O dva týdny později přišel na stejnou čerpací stanici znovu, tentokrát už měl kuklu na hlavě. "Prodavačka mu podruhé vydala asi 15 tisíc korun," řekl kriminalista Radim Bena.

Podruhé udělal stejnou chybu

K dalším přepadením si pak vybral několik dalších čerpacích stanic v Ostravě a také ve Frýdku-Místku. "Vybíral si výhradně provozovny, kde byla dámská obsluha a kde nebyli žádní chlapi. Loupil v nočních hodinách," dodal Bena.

Klec nad lupičem spadla ve chvíli, kdy policie učinila na vytipovaných benzínkách bezpečnostní opatření. Na některých z nich policisté dokonce číhali schovaní v kuchyňkách. Po nějaké době se na kriminalisty usmálo štěstí - lupič se totiž podruhé dopustil stejné chyby - vrátil se na místo, kde už jednou loupil, a svůj zločin zopakoval.

"Zatčen byl při činu zrovna ve chvíli, kdy dával peníze z pokladny na přepážku. Ke všem předchozím skutkům se přiznal," dodal kriminalista Bena. Okresní soud v Ostravě již vydal rozhodnutí o vzetí obviněného do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám