Hlavní obsah

V základní škole našli policisté zřejmě drogy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SLANÝ

Policisté ve středních Čechách provedli v úterý kontrolu základních škol. Nemilé překvapení je čekalo v základní škole ve Slaném na Kladensku, kde nalezli pravděpodobně drogy. Nalezená látka je v současnosti na odborné expertíze.

Foto: František Kšajt, Právo

Při prohlídce asistovali policistům také vycvičení psi. Ilustrační foto.

Článek

Jedná se pravděpodobně o marihuanu. "Nespecifikované množství zelené drtě objevili policisté na základní škole na Komenského náměstí. V souvislosti s nálezem vyšetřuje policie jednu nezletilou a dvě mladistvé osoby," řekla mluvčí kladenské policie Jana Dětská.

Pokud se potvrdí nález drogy, hrozí mladistvím stíhání kvůli přechovávání omamných a psychotropních látek. Podle mluvčí byla policejní akce ojedinělou v celé republice.

Státní zastupitelstvo k ní dalo souhlas na základě zjištění, že se na slánských školách nacházejí drogy. Prohlídek dvou škol se zúčastnilo 20 policistů se dvěma psy se speciálním výcvikem na hledání drog.

"Policisté se psy prohlédli žákům sedmých až devátých tříd tašky, hledali i v šatnách a na toaletách," uvedla mluvčí s tím, že o chystané akci věděla jen malá skupina lidí a byla překvapením pro žáky i jejich učitele.

Podle policie se podobné akce v případě dalších informací o výskytu drog na školách budou opakovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám