Hlavní obsah

Policisté v Brně zachránili sebevraha

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Velké štěstí měl v pondělí dvacetiletý mladík, který se málem dobrovolně rozloučil se životem skokem ze střechy jednoho z brněnských obchodních center. Život mu v poslední chvíli zachránili dva policisté.

Článek

"Na linku 158 nahlásil kolem 14. hodiny mužský hlas, že hodlá skočit ze střechy obchodního domu. Chtěl jen, aby policisté zajistili uklizení jeho těla. Na zpětná volání muž již nereagoval," popsal začátek akce policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Na místo jako první dorazila dvojice policistů, kteří takticky nepoužili maják ani houkačku, aby mladíka nevyděsili.

"Vylezli jsme na střechu a uviděli jsme ho, jak tam stojí na kraji za zábradlím. Vůbec nás nevnímal, byl jen ubrečený. S kolegou jsme se potichu přiblížili, každý ho chytl za jedno rameno a přetáhli jsme ho zpátky přes zábradlí na střechu," prohlásil jeden ze zasahujících policistů Milan Hudlík s tím, že na vyjednávání nebyl čas.

"Za chvilku se uklidnil a řekl nám, že se rozešel s dívkou a má snad i nějaké menší dluhy. Máme s kolegou velkou radost, že jsme zachránili tak mladému člověku život," prohlásil krátce po akci Hudlík. Mladík skončil v péči lékařů psychiatrické léčebny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám