Hlavní obsah

Vězeňský dozorce je před soudem, prý ve službě spal

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Plzeňský soud začal projednávat případ dozorce z plzeňské věznice Pavla Řehořovského. Ten v průběhu své služby na strážní věži zřejmě usnul. Proto se neohlásil svému veliteli, který ho přišel zkontrolovat.

Článek

"Tím porušil povinnosti strážní služby," řekl žalobce Vladimír Círek. Dozorci přezdívaného mezi vězni Rocky hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Řehořovského přišel zkontrolovat jeho velitel asi hodinu před střídáním stráží. Kopal dole do pletiva a dělal hluk, ale nikdo z věže na to nereagoval. Dozorce se ohlásil až později na pískavý signál, kterým jeho bdělost na stanovišti kontroluje operační důstojník. Řehořovský se hájí tím, že si musel nutně odskočit na záchod.

Podle státního zástupce to ale není možné, aby tak rychle vyběhl zpátky do věže a zareagoval na signál z operačního oddělení, který mu byl vyslán bezprostředně po neúspěšné kontrole velitele. Hlavní líčení bude pokračovat výpověďmi svědků.

Řehořovský není na lavici obžalovaných žádným nováčkem. Loni se u soudu zpovídal pro podezření, že do věznice pašoval odsouzeným alkohol, mobilní telefony a další nepovolené věci.

Podle tehdejší obžaloby podával kurzové sázky, na které si bral polovinu vkladu od odsouzeného. V případě výhry se s ním o peníze dělil. Soud ale nakonec Řehořovského všech obvinění zprostil. Většina vězňů, kteří před soudem vypovídali jako svědci, svá tvrzení vzali zpět.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám